Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oud Hollandse koolraap recept
Oud Hollandse koolraap recept

Oud Hollandse koolraap


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en was de koolraap, de aardappels en de wortels. Snijd de wortels in schijven en de koolraap en de aardappels in kleine stukken. Pel en snipper de uien. Verhit olie in een grote pan en fruit hierin de helft van de uien. Voeg de wortels, koolraap, de aardappels en het spek toe. Bestrooi het met zout en peper. Voeg 750 mililiter water toe en laat het 1 uur afgedekt koken. Neem het vlees uit de pan en snijd het in dunne schijven. Leg de schijven in een braadslede en bak ze 10 minuten krokant onder de grill. Keer ze tussentijds 1 keer om. Bak de sausijsjes 1n 1 eetlepel olie. Bak de overgebleven uien bruin in het braadvet. Voeg de boter aan het groentemengsel toe en stamp het grof. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stampot met het vlees en de gebakken uien. Lekker met mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oud hollandse koolraap recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Oud Hollandse koolraap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • In de ingrediŽntenlijst staat een half bosje peterselie. Ik zie het in de bereidingswijze niet meer terug. Wanneer voeg ik dit toe? Ik wil dit gerecht vandaag maken, zal morgen een beoordeling toevoe... Lees reactie
    Marijke Lammers gaf dit recept op 23 februari 2016 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven