Oud Hollandse koolraap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil en was de , de en de .
  2. Snijd de in schijven en de en de in kleine stukken.
  3. Pel en snipper de .
  4. Verhit in een grote pan en fruit hierin de helft van de .
  5. Voeg de , , de en het toe.
  6. Bestrooi het met .
  7. Voeg 750 mililiter water toe en laat het 1 uur afgedekt koken.
  8. Neem het vlees uit de pan en snijd het in dunne schijven.
  9. Leg de schijven in een braadslede en bak ze 10 minuten krokant onder de grill.
  10. Keer ze tussentijds 1 keer om.
  11. Bak de 1n 1 eetlepel .
  12. Bak de overgebleven bruin in het braadvet.
  13. Voeg de aan het groentemengsel toe en stamp het grof.
  14. Breng op smaak met .
  15. Serveer de stampot met het vlees en de gebakken .
  16. Lekker met mosterd.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Oud Hollandse koolraap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In de ingrediëntenlijst staat een half bosje peterselie. Ik zie het in de bereidingswijze niet meer terug. Wanneer voeg ik dit toe? Ik wil dit gerecht vandaag maken, zal morgen een beoordeling toevoe... Lees reactie
Marijke Lammers 23 februari 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1109 kcal
55%6654 kcal
Vetten
83 g.
119%498 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oud Hollandse koolraap