Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oud Hollandse zuurkoolstamppot recept
Oud Hollandse zuurkoolstamppot recept

Oud Hollandse zuurkoolstamppot


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Breng de zuurkool met de aardappels aan de kook in een bodem water met zout aan de kook en laat ze met de laurier en de jeneverbessen in 30 minuten gaar worden (zonodig water toevoegen). Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien op laag vuur bruin. Bak het spek in een andere droge koekenpan bruin en knapperig. Strooi de bloem op een bord en wentel de saucijzen erdoor. Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de worstjes bruin. Voeg een scheutje water toe en stoof ze in 20 minten gaar. Giet de zuurkool af (bewaar het vocht). Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbessen. Stamp de zuurkool en aardappels door elkaar en schep de uien en spekblokjes erdoor. Maak de stampot eventueel wat smeu´ger met wat kookvocht en breng op smaak met peper. Neem de worstjes uit de jus en laat de jus op hoog vuur inkoken. Serveer de de zuurkoolstampot met de worst en de jus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit oud hollandse zuurkoolstamppot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven