Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofstamppot met appel en spekjes recept
Witlofstamppot met appel en spekjes recept

Witlofstamppot met appel en spekjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Schil en was de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze met de melk tot een stevige puree. Breng deze op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Bak de spekreepjes in de boter knapperig en goudbruin. Maak intussen de prei en de witlof schoon en snijd deze in ringen. Schil de appels en snijd in stukjes. Neem de spekjes uit de pan en fruit in het spekvet de prei, witlof en appel. Voeg de honing of gembersiroop toe en laat de prei, witlof en appel enigszins karameliseren. Schep dit mengsel door de aardappelpuree en roer de creme fraiche erdoor. Warm de spekjes nog even door en serveer deze over de stamppot.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlofstamppot met appel en spekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Witlofstamppot met appel en spekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Lekker en simpel recept! Onze kinderen hadden de bordjes leeg!
    Peter gaf dit recept op 24 april 2012 4 uit 5 sterren
  • Mijn kinderen eten nooit witlof. Deze keer hebben ze een tweede portie gevraagd. Maar volgende keer probeer ik het toch zonder kerrie. Ik wil de witlof een beetje kunnen proeven ...
    Bezoeker gaf dit recept op 12 september 2011 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven