Witlofstamppot met appel en spekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil en was de en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af en stamp ze met de tot een stevige puree.
  3. Breng deze op smaak met , en .
  4. Bak de in de knapperig en goudbruin.
  5. Maak intussen de en de schoon en snijd deze in ringen.
  6. Schil de en snijd in stukjes.
  7. Neem de spekjes uit de pan en fruit in het spekvet de , en appel.
  8. Voeg de of gembersiroop toe en laat de , en appel enigszins karameliseren.
  9. Schep dit mengsel door de aardappelpuree en roer de creme fraiche erdoor.
  10. Warm de spekjes nog even door en serveer deze over de stamppot.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Witlofstamppot met appel en spekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Lekker en simpel recept! Onze kinderen hadden de bordjes leeg!
Peter 24 april 2012
Mijn kinderen eten nooit witlof. Deze keer hebben ze een tweede portie gevraagd. Maar volgende keer probeer ik het toch zonder kerrie. Ik wil de witlof een beetje kunnen proeven ...
12 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
292 kcal
14%1168 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofstamppot met appel en spekjes