Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Aardappel-bonenvleespannetje recept
Aardappel-bonenvleespannetje recept

Aardappel-bonenvleespannetje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappels grondig, wrijf ze droog en snijd ze in dikke plakken.
Dep het vlees droog en snijd het in blokjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan met deksel, bak het vlees rondom aan, breng op smaak met peper en neem uit de pan. Was de tomaatjes, wrijf ze droog en roerbak ze kort door het bakvet. Neem uit de pan. Verhit 1-2 eetlepels olie in het bakvet. Bak de aardappelplakken geregeld omscheppend.
Pel en snipper ondertussen de ui. Was de tijm en pluk de blaadjes van de takjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden. Voeg de ui en de tijm toe aan de aardappelen en bak ze mee.
Voeg de sperziebonen, 250 milliliter water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en smoor afgedekt ca. 15 minuten. Voeg het vlees en de tomaten toe en gaar zonder deksel nog ca. 2.5 minuten.
Roer de zure room en de jam glad. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder. Breng het aardappel-bonenpannetje op smaak met zout en peper en garneer met tijm.
Serveer met de abrikozenroom.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit aardappel-bonenvleespannetje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven