Aubergineschotel met bulgur

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel in de koekenpan.
  2. Snijd de in schijven van ½ cm dikte en bak deze kort aan beide zijden aan in de hete toe.
  3. Neem de aubergineschijven uit de pan en houd ze apart.
  4. Voeg zo nodig wat nieuwe .
  5. Snipper de en fruit ze glazig.
  6. Snijd het rode pepertje en de knoflookteentjes heel klein en fruit ze even mee.
  7. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  8. Blus met de rode .
  9. Voeg de tomatencoulis toe en de kruiden en laat met de deksel op de pan in een half uurtje gaar sudderen.
  10. Voeg de bechamelsaus (zie recept) toe en de kaas en warm nog even door totdat de kaas gesmolten is.
  11. Breng eventueel op smaak met nog wat zout.
  12. Kook ondertussen de volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Verdeel de over 2 voorverwarmde borden en schep het auberginemengsel er overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en bulgur
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • schapenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Aubergineschotel met bulgur heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

In het recept staat "Neem de aubergineschijven uit de pan en houd ze apart." en op het einde "Schep het auberginemengsel er overheen." Voor mij is het niet duidelijk wat er precies met de aubergines g... Lees reactie
Bob de Baecke 24 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
218 kcal
10%436 kcal
Vetten
13 g.
18%26 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Aubergineschotel met bulgur