Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hachee recept
Hachee recept

Hachee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter in een pot met dikke boden en bruin hierin de stukken stoofvlees (in meerdere keren: de stukken vlees altijd naast elkaar bruinen).

Neem al het vlees uit de pot, voeg de uien toe en bak op een laag uur tot de uien glazig zijn.

Doe het vlees terug bij de uien en strooi de bloem over het vlees. Laat even bakken tot de bloem ook gebruind is.

Voeg net zoveel bouillon toe tot het vlees bijna onder staat.

Voeg de laurierbladeren toe, steek de kruidnagels in een groot stuk ui (zodat je ze straks makkelijk kan terugvinden en verwijderen),

voeg de peperkorrels en eventueel de jeneverbessen toe, alsook de wijn of de appelazijn.

Breng langzaam aan de kook, draai het vuur lager, zet een deksel op de pot en laat een 2tal uren sudderen.

Probeer een stukje vlees om te zien of het mals genoeg is, haal uit de pot en leg apart.

Laat de saus inkoken en breng verder op smaak met peper, zout en indien gewenst azijn.

Doe het vlees terug bij de saus, haal de kruidnagels en de laurierbladeren uit de saus en serveer.

Smaakt heerlijk met aardappelpuree en rode kool.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hachee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven