Pilaf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Doe de in een braadpan met dikke bodem en laat het smelten maar niet bruin worden .
  2. Snijd de en de in blokjes en voeg dit aan de gesmolten toe.
  3. Laat het zachtjes pruttelen op het kleinste pitje.
  4. Als je een vlam verdeler hebt, kan je er die ook nog onder plaatsen zo dat het niet aanbakt.
  5. Net zo lang pruttelen tot het gaar is en zacht.
  6. Giet de af in een vergiet, vang het sap op in een maatbeker en voeg de zelfde hoeveelheid water toe aan het sap.
  7. Zet dit op het vuur en breng het aan de kook.
  8. Als het kookt, voeg dan al roerend het zakje tomatesoep toe en de en ketjap en blijf roeren tot het kookt.
  9. Voeg dit mengsel bij het kip-uimengsel en roer het om tot het geheel een oranje of rode kleur heeft gekregen.
  10. Is het te dun, voeg dan het hele blikje toe.
  11. Op het laast de in stukjes gesneden .
  12. Laat het zachtjes nog even na pruttelen op het kleine pitje.
  13. Geef er gekookte rijst of pasta bij.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Pilaf

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Pilaf
VariatieAantalGang
Pilaf11Vlees
Kip pilaf2Rijstgerechten
Ortikia pilafi (Rijst met kwarteltjes)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pilaf heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heeft erg veel gelijkenis met het recept van kruidenboter. Ik gebruik dit recept al meer dan 25 jaar en wist niet dat het uit Turkije kwam. Heb het vanavond gemaakt met tomatensap en een bouillonblokj... Lees reactie
ma-griet 15 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
137 kcal
6%274 kcal
Vetten
8 g.
11%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
8%46 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pilaf