Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rundercurry met abrikozen recept
Rundercurry met abrikozen recept

Rundercurry met abrikozen


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Rasp 2 theelepels van de citroenschil en pers de citroen. Wrijf de citroenrasp, ui, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, zout en peper fijn in een vijzel of pureer de ingrediŽnten. Voeg 1 eetlepel citroensap toe zodat een pasta ontstaat. Meng deze door het vlees en laat 30 minuten trekken. Verhit vervolgens de olie in een braadpan en bak hierin het gemarineerde vlees in 10 minuten bruin. Giet de kokosmelk, bouillon en sojasaus met de rest van de citroensap erbij en stoof zachtjes met deksel op de pan minstens 1,5 tot 2 uur tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 15 minuten de abrikozen toe. Bestrooi het gerecht met koriander.

Serveersuggesties

Persoonlijk vind ik het lekker om het vlees een hele dag op het vuur te laten. Als je de curry pittig wilt maken, kun je rode pepertjes toevoegen (grof gesneden). Lekker met witte rijst of met couscous.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rundercurry met abrikozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rundercurry met abrikozen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Wat een heerlijk recept. Ik maak het graag met de helft abrikozen in stukjes gesneden en de helft blanke rozijnen. En vooral de 2e dag is het nog lekkerder.
    Trompetje gaf dit recept op 5 januari 2016 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven