Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Stoofpotje met dubbele R


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het vlees in een kom en voeg peper, zout en royaal paprikapoeder toe. Meng alles goed door elkaar zodat al het vlees lekker gekruid is. Smelt boter in een braadpan en als de boter heet genoeg is het vlees toevoegen. Rondom dichtschroeien en de uien toevoegen. Even meefruiten. Voeg de kruidnagelen en laurier (evt ook de wildkruiden) toe. Voeg wat water toe zodat het vlees onderstaat en laat ongeveer 2 uur lekker sudderen en pruttelen. Regelmatig even roeren en zo nodig nog wat water toevoegen. Kook ondertussen de rodekool met wat azijn en suiker. Voeg de laatste 10 minuten de appelblokjes en een snufje kaneel toe en laat deze even lekker meekoken. Voeg na die 2 uur de champignons toe. Laat het meeste vocht nu ook verdampen en als het verdampt is, voeg je het donker bier toe. Als de rodekool bijna gaar is, voeg je ook deze inclusief kookvocht aan het vlees toe. Laat nog even hooguit 10 minuten doorpruttelen. Verwijder vůůr het opdiene evt laurier en kruidnagelen. Echte herfstpot en heerlijk met aardappelpuree! Tip: Ook lekker als ovenschotel! Haal dan alle ingrediŽnten met een schuimspaan uit de pan en verdeel alles in een diepe ovenschaal. Wat vocht van het vlees-rodekoolmengsel ertussen verdelen. Dek af met een lekkere, dikke laag aardappel- of kastanjepuree en zet het geheel nog een half uurtje in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpotje met dubbele r recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven