Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  2. Verwarm een ovenvaste braadpen op hoog vuur, doe een scheut olijfolie in de pan en voeg het vlees in porties toe.
    Bak het vles op laag vuur ca 25 minuten of totdat de vleessappen beginnen te karamelliseren.
  3. Schep af en toe om.
  4. Roer de en de door het vlees en bak ca 10 minuten of tot de groenten zacht zijn geworden.
    Giet de , het en de bouillon in de pan.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en dek af met een cirkel bakpapier.
    Zet de braadpan ca 2 1/2 uur in de oven of tot het vlees gaar is en de saus ingedikt is.
    Verwarm ondertussen 2 steelpannen op middelhoog vuur.
  6. Laat in elke pan een klontje smelten.
  7. Doe de en de in de en pan en de champignons en de in de andere.
    Voeg aan elke pan een mespunt zout en peper toe.
    Bedek de met een cirkel bakpapier.
    Doe een deksel op beide pannen en draai het vuur onder beide pannen omlaag.
    Bak de 30 minuten of totdat ze zacht en goudbruin zijn Schep ze na 15 minuten om.
    Bak de champignons 10 minuten of tot ze al hun vocht hebben afgegeven.
  8. Haal het deksel van de pan en bak de champignons nog 5 minuten tot ze goudbruin zijn
    Haal de stoof uit de oven en roer de en champignons erdoor.
  9. Zet de braadpan op middelhoog vuur tot de en champignons goed warm zijn.

    Lekker met aardappelpuree.
25
25
25

Variaties op Winterstoof

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Winterstoof
VariatieAantalGang
Winterstoofpot2Stoofschotels
Gevulde Winterstoofschotel1Stoofschotels
Winterstoofpotje1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bier
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
41 kcal
2%328 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Winterstoof