Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gamba's in roomsaus recept
Gamba's in roomsaus recept

Gamba's in roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding: Marinade: Maak een flinke scheut olijfolie warm (niet heet) en voeg hier twee kleingesneden sjalotten, twee grote en fijngesneden knoflooktenen en een fijngesneden grote (zoet, niet heet) peper aan toe. Maak langzaam verder heet tot de olie gaat bruisen. Blus af met citroensap en een glas droge kruidige rosé of witte wijn. Eventueel als beschikbaar een lepel gedroogde bouquet garni toevoegen en even mee laten wellen. Gamba’s: Pel de gamba’s en verwijder darmaanzet uit de kop en trek de darm uit het lijf of snijd hem uit de rug. Zet gamba’s een halve dag gekoeld weg in de marinade. Bak de schalen en koppen snel in weinig olijfolie roze tot een aanzet hier en daar van licht gebruind. Blus dit af met 0,2 liter water en laat de bouillon een twintig minuten trekken en indampen. Zeef de schalen er uit. Maak een roux van boter en bloem en voeg hier de hete bouillon aan toe. Maak af met een scheutje sherry en een viertal eetlepels ( kook)room. Voeg een paar lepels van de groenten uit de marinade toe. Snijd dunne langwerpige plakken van de halve courgette en zout deze licht. Laat ze tien minuten staan. Spoel ze af en droog ze met keukenpapier stevig af. Olie een voldoende hoge ovenschaal in met olijfolie. Leg de courgetteplakken dakpansgewijs op de bodem. Maak een rand van de aardappelpuree langs de kanten van de schaal. Schik de gamba’s hier tussen. Bedek de gamba’s vervolgens met de saus tot aan de pureerand. Naar smaak kan eventueel wat kaas over de schotel worden gestrooid. Zet de schotel midden in een voorverwarmde hete oven en laat hem in twintig á vijfentwintig minuten heet worden en licht kleuren. Er bij: Een stevige slasoort met wat maďskorrels en een mosterddille dressing.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gamba's in roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven