Gamba's in roomsaus
- Herkomst Spanje
- Categorie Tapas
Bijpassend: cocktails - Bereiden
- Kookboek van antonfrankrijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
- Ovenschaal
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Marinade:
- Maak een flinke scheut warm (niet heet) en voeg hier twee kleingesneden , twee grote en fijngesneden en een fijngesneden grote (zoet, niet heet) aan toe.
- Maak langzaam verder heet tot de olie gaat bruisen.
- Blus af met citroensap en een glas droge kruidige rosé of witte .
- Eventueel als beschikbaar een lepel gedroogde bouquet garni toevoegen en even mee laten wellen.
- Gamba’s:
- Pel de ’s en verwijder darmaanzet uit de kop en trek de darm uit het lijf of snijd hem uit de rug.
- Zet ’s een halve dag gekoeld weg in de marinade.
- Bak de schalen en koppen snel in weinig roze tot een aanzet hier en daar van licht gebruind.
- Blus dit af met 0,2 liter water en laat de bouillon een twintig minuten trekken en indampen.
- Zeef de schalen er uit.
- Maak een roux van en en voeg hier de hete bouillon aan toe.
- Maak af met een scheutje en een viertal eetlepels (kook).
- Voeg een paar lepels van de groenten uit de marinade toe.
- Snijd dunne langwerpige plakken van de halve en zout deze licht.
- Laat ze tien minuten staan.
- Spoel ze af en droog ze met keukenpapier stevig af.
- Olie een voldoende hoge ovenschaal in met .
- Leg de courgetteplakken dakpansgewijs op de bodem.
- Maak een rand van de langs de kanten van de schaal.
- Schik de ’s hier tussen.
- Bedek de ’s vervolgens met de saus tot aan de pureerand.
- Naar smaak kan eventueel wat over de schotel worden gestrooid.
- Zet de schotel midden in een voorverwarmde hete oven en laat hem in twintig á vijfentwintig minuten heet worden en licht kleuren.
- Er bij:
- Een stevige slasoort met wat maïskorrels en een mosterddille dressing.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en aardappelpuree
- boter, aardappelpuree, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, room, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, room, kaas
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 264 kcal | 13% | 1056 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 31 g. | 12% | 124 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |