Maistortillas

Ingrediënten

+ -
print

Optioneel: kruiden

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Garde
  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. en eventueel de in een kom doen en alles mengen met een garde of lepel tot er een deeg ontstaat.
  2. Zodra het zich met het gebonden heeft kneed je met de handen verder.
  3. Het deeg moet niet te droog worden maar zacht en vochtig.
  4. Nu strooi je op het werkvlak en de binnenkant van je handen wat .
  5. Je vormt nu van het deeg 6 tot 7 balletjes die je bestuift met en met een deegroller uitrolt tot dunne tortilla's.
  6. Je neemt een pan met antiaanbaklaag en maakt deze warm zonder olie op een middelmatig vuur en je bakt de tortilla's gaar.
  7. Ongeveer 1 tot 2 minuten aan elke kant.
  8. Tussen de tortilla's door maak je de pan schoon met keukenpapier.
  9. Je haalt er zo de bruine resten mee weg die dan ook niet meer aanbranden kunnen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Maistortillas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 4 recensies
RESET

Ligt het nu aan mij of blijft dit gewoon 'n waterig papje??? Hoe lang moet je met een staafmixer dit papje mixen?
Donny 4 februari 2016
Steven jij hebt vast maisgries gebruikt, maisgries gebruik je voor de bereiding van polenta. Gries is geen meel. Ik heb nooit problemen wanneer ik maismeel gebruik om tortillas te bereiden. Groetjes... Lees reactie
Micha1 29 november 2014
Ik maakte het deeg van fijn maïsmeel dat was bestemd voor Polenta. Dat werkte niet goed. De reden zal zijn dat het meel niet gekookt was. Dit is een item om aan te vullen in het recept: Gebruikt gekoo... Lees reactie
Steven 20 november 2014
Ik maakte ze van beslag en vond ze niet echt goed. Dus dit is een prachtig idee. Dank!
browney 2 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
0 kcal
0%0 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Maistortillas