Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekookte mosselen recept
Gekookte mosselen recept

Gekookte mosselen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spoel en boen de mosselen indien nodig. Baarden eraf halen. Wijd open en beschadigde mosselen weggooien. Schil de ui en snijd hem door de midden. Doe de mosselen in de (mossel)pan met water tot ongeveer halverwege de mosselen. Voeg de ui, de mosselgroenten en -kruiden toe. Voeg eventueel een scheut bier toe (liefst licht wit bier). Breng het geheel aan de kook. Laat de mosselen minimaal drie keer opkomen. Schud de pan tijdens het koken af en toe even flink om. De mosselen gaan open tijdens het koken. Je ziet vanzelf of ze gaar zijn. Proef er desnoods een om te kijken of ze echt gaar zijn. Serveer ze in de pan. Lekker met stokbrood en kruidenboter. NB: Als de ui zwart wordt, dan zit er een giftige mossel tussen. Gooi dan alles weg!!! Lekker n mager dipsausje: Pers 1 limoen (of een halve citroen) uit. Voeg aan het sap flink wat zout en versgemalen zwarte peper toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekookte mosselen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven