Gekookte mosselen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gekookte mosselen recepten
- Bereiden
- Kookboek van jolandaknorretje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Spoel en boen de indien nodig.
- Baarden eraf halen.
- Wijd open en beschadigde weggooien.
- Schil de en snijd hem door de midden.
- Doe de in de (mossel)pan met water tot ongeveer halverwege de .
- Voeg de , de mosselgroenten en -kruiden toe.
- Voeg eventueel een scheut bier toe (liefst licht wit bier).
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat de minimaal drie keer opkomen.
- Schud de pan tijdens het koken af en toe even flink om.
- De gaan open tijdens het koken.
- Je ziet vanzelf of ze gaar zijn.
- Proef er desnoods een om te kijken of ze echt gaar zijn.
- Serveer ze in de pan.
- Lekker met stokbrood en kruidenboter.
- NB:
- Als de zwart wordt, dan zit er een giftige mossel tussen.
- Gooi dan alles weg!!!
- Lekker én mager dipsausje:
- Pers 1 limoen (of een halve citroen) uit.
- Voeg aan het flink wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gekookte mosselen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gekookte mosselen | 2 | Vis en schaaldieren |
Gekookte mosselen met droge witte wijn en mosselgroenten | 1 | Vis en schaaldieren |
Traditioneel gekookte mosselen met remouladesaus | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 26 kcal | 1% | 26 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |