Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekookte mosselen met droge witte wijn en mosselgroenten recept
Gekookte mosselen met droge witte wijn en mosselgroenten recept

Gekookte mosselen met droge witte wijn en mosselgroenten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de mosselen en controleer of er geen slikmossel tussen zit. Zet de mosselen 1 uur in koud water en doe er 2 eetlepels meel door. De mosselen zuiveren zich dan. Doe de mosselen in een grote pan (pan voor de helft vullen). Op hoog vuur plaatsen en dan de wijn, boter, mosselgroente en -kruiden toevoegen. De mosselen 3 maal omschudden wanneer de kook er over gaat. Op het laatst de roomboter toevoegen.

Serveersuggesties

Drink bij de mosselen een koude droge wijn, bijvoorbeeld Elzas droge Riesling en serveer er Belgische frietjes of echt mosselbrood bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gekookte mosselen met droge witte wijn en mosselgroenten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven