Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
In de boter gegaarde tarbot met limoensaus recept
In de boter gegaarde tarbot met limoensaus recept

In de boter gegaarde tarbot met limoensaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Was de limoenen. Rasp het groene vel van limoenen en pers ze daarna uit. Snijd de tarbot in mooie stukken en leg ze op een stukje keukenpapier. Peper en zout over de vis strooien aan beide kanten. In een koekenpan de 250 gram boter laten smelten. Dit op klein vuur! Ondertussen de witte wijn en limoenrasp in een kleine pan opzetten en tot de helft laten inkoken. Zodra de boter gesmolten is de vis in de pan leggen. Houd de temperatuur laag en laat de vis zachtje garen. De ingekookte wijn door een fijne zeef halen en vervolgens met het limoensap opnieuw aan de kook brengen. Zodra het mengsel kookt op klein vuur zetten en de koude boter in blokjes door er door kloppen met een garde zodat een gladde saus ontstaat. De vis uit de boter halen en nog even op een keukenpapiertje leggen zodat de overbodige boter er af is. Opdienen met een beetje zwarte pasta.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit in de boter gegaarde tarbot met limoensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven