In de boter gegaarde tarbot met limoensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Koekenpan
  • Pan
  • Zeef
  • Rasp
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Was de .
  2. Rasp het groene vel van en pers ze daarna uit.
  3. Snijd de tarbot in mooie stukken en leg ze op een stukje keukenpapier.
  4. Peper en zout over de vis strooien aan beide kanten.
  5. In een koekenpan de 250 gram laten smelten.
  6. Dit op klein vuur!
  7. Ondertussen de witte en limoenrasp in een kleine pan opzetten en tot de helft laten inkoken.
  8. Zodra de gesmolten is de vis in de pan leggen.
  9. Houd de temperatuur laag en laat de vis zachtje garen.
  10. De ingekookte door een fijne zeef halen en vervolgens met het limoensap opnieuw aan de kook brengen.
  11. Zodra het mengsel kookt op klein vuur zetten en de koude in blokjes door er door kloppen met een garde zodat een gladde saus ontstaat.
  12. De vis uit de halen en nog even op een keukenpapiertje leggen zodat de overbodige er af is.
  13. Opdienen met een beetje zwarte pasta.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • roomboter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
393 kcal
19%1572 kcal
Vetten
64 g.
92%256 g.
Waarvan verzadigd
14 g.
70%56 g.
Waarvan onverzadigd
7 g.
26%28 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
3 g.
52%12 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
10 mg.
1%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor In de boter gegaarde tarbot met limoensaus