Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas recept
Nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas recept

Nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Maak de knolselderij schoon en snijd deze ook in stukjes.
Verwarm de oven op 200C.
Kook de aardappelen en de knolselderij in water met zout in 17.5 minuten gaar.
Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie.
Schenk ca. 100 milliliter gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
Snijd de nijlbaars in 4 gelijke stukken.
Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin.
Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin.
Voeg de azijn en de suiker toe en laat dit ca. 5 minuten inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm in een pan de slagroom met naar smaak nootmuskaat.
Giet de aardappels en de knolselderij af en wrijf ze boven de room door een zeef.
Roer de puree luchtig en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een schaal de rest van de spinazie met de knoflook met ongekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord.
Schep daarnaast wat van de spinaziesalade en een flinke eetlepel van de aardappel-knolselderijpuree.
gGarneer eventueel met sprietjes bieslook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nijlbaars met tomaat, spinazie en geitenkaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven