Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vis Forel in wijnsaus recept
Vis Forel in wijnsaus recept

Vis Forel in wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de forel van binnen en buiten onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Strooi er wat zout over naar smaak. Verwarm de oven op 260 graden C. Beboter een ovenschaal, ook de opstaande randen, met 10 gram boter. Leg de forel in de schaal en giet er de wijn over. Zet de schaal in het midden van de oven op het rooster en bak de vis in ca. 30 min. gaar. Giet het stoofnat in een kom en vul het tot 2,5 deciliter. Smelt rest van de boter in een steelpan en voeg al roerend de bloem toe. Roer er het stoofnat straalsgewijs bij tot een dikke saus ontstaat, kruid met peper en zout. Snijd van de citroen 2 schijfjes af en pers de rest uit en voeg het sap aan de saus toe. Giet de saus over de forel maar niet over zijn kop en steek de citroenschijfjes in de bek van de forel. Serveer met aardappelpuree waar gekookte en gehakte spinazie door vermengd zit. Wijnsuggestie: Schenk de zelfde wijn als die in het recept gebruik is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vis forel in wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven