Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de boontjes schoon en snijdt ze in drieën.
    Doe de in een keteltje, roer de harissa erdoor en doe de boontjes erbij.
    Breng aan de kook met de deksel erop en laat de boontjes beetgaar worden in ca. 10 minuten.
  2. Proef of de kooktijd ev.
  3. aangepast moet worden!
  4. Doe het vuur uit.
    Wrijf ondertussen de in met wat en .
  5. Verhit de olie in een pan en bak hierin de om en om.
  6. Neem ze uit de pan en houdt ze warm.
    Snijd de in kleine stukjes en zet die even aan in dezelfde olie als waarin de zalm zojuist gebakken is.
  7. Blus dit met ½ kopje water.
    Snijdt de kaas in stukjes.
  8. Doe de en de kaas bij de , roer goed door en laat op een matig vuur de kaas helemaal smelten.
    Doe dan de boontjes met de bouillon erbij en roer goed door.
  9. Voeg de bouillon niet in 1 keer toe, maar doe dat geleidelijk zodat je de consistentie van de saus kunt controleren:
  10. niet te dik en niet te dun.
  11. Voeg op het laatst de zalmmoten toe om die nog even goed op te warmen.
    Leg de zalmmoten in voorverwarmde, diepe borden.
    Drapeer de groenten met de saus over de vis.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • visbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon en brie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
  • brie is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
389 kcal
19%778 kcal
Vetten
37 g.
54%74 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zalmfilet met sperzieboontjes in kerriesaus