Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zalmmoot met zeezout


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de zalm schoon of koop hem schoongemaakt
Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg bakpapier op de ovenplaat
Maak een bedje van zeezout die plakkerig gemaakt is door het zeezout gemengd met eiwit
Leg de zalm erop en zorg dat het zeezout net een randje uitsteekt omdat uiteindelijk de gehele zalm ingepakt dient te worden
Pak vervolgens heel de zalm in met, geweekt in eiwit, zeezout
Leg de zalm in de oven
Bak hem ongeveer 50 min
De korst wordt hard en een tikkie bruin

Laat de ingepakte zalm even afkoelen en breek vervolgens de korst eraf
Er zal een heerlijk stuk malse zalm geserveerd kunnen worden

Serveersuggesties

Wij hebben de zalm ongekruid ingepakt. Uiteraard kunnen er kruiden (zoals dille en peterselie) en citroen toegevoegd worden

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmmoot met zeezout recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven