Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeeduivel met kreeftenrisotto recept
Zeeduivel met kreeftenrisotto recept

Zeeduivel met kreeftenrisotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


De zeeduivel fileren en het blauwe vlies verwijderen. Broccoli schoonmaken, in 12 roosjes verdelen, blancheren en tot gebruik wegzetten. Het groen van de Chinese kool afsnijden zodat je de witte stengels overhoudt. De witte stengels beetgaar koken en in reepjes snijden. Bosjes maken en deze in een plakje ontbijtspek rollen. Wegzetten tot gebruik. Van de wervels van de zeeduivel in visbouillon, geparfumeerd met bleekselderij, wortel en ui een fumet trekken voor de saus. Bereiding saus: De knoflook uitpersen en in wat roomboter licht glazig laten worden. De pan van het vuur nemen en de kerrie erdoor roeren. De visfumet, crème fraîche en limoenblaadjes toevoegen, goed doorroeren en wat laten inkoken. Op smaak brengen met nampla en monteren met wat roomboter. Verwijder vlak voor het opdienen de limoenblaadjes. Wanneer je geen limoenblaadjes kunt krijgen, kun je een theelepel zeste van limoen gebruiken als vervanger. Bereiding comté koekje: De comté kaas zeer fijn raspen. De kaas in een dun laagje in de gewenste vorm op bakpapier strooien. In een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 4 à 5 minuten bakken. Uit de oven nemen en tot gebruik wegzetten. De zeeduivel licht zouten en peperen. Bakken in geklaarde boter. Verdelen in 12 mootjes. Warm houden tot het moment van opdienen. Uitserveren: De borden voorverwarmen op 90°C. Broccoli op temperatuur brengen. Chinese koolrolletjes 4 minuten bakken in wat boter. Midden op het bord een toef kreeftenrisotto scheppen. Hier tegenaan 3 mootjes zeeduivel en 3 roosjes broccoli om en om plaatsen. Er bovenop een rolletje Chinese kool leggen en een koekje van comté kaas erin steken. Schep de kerriesaus er omheen. Geef er een glas droge witte wijn bij, zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet de Sèvre et Maine sur lie. Dit wordt echt smullen maar is tevens véél werk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zeeduivel met kreeftenrisotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven