Zeeduivel met kreeftenrisotto

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De zeeduivel fileren en het blauwe vlies verwijderen.
  2. schoonmaken, in 12 roosjes verdelen, blancheren en tot gebruik wegzetten.
  3. Het groen van de afsnijden zodat je de witte stengels overhoudt.
  4. De witte stengels beetgaar koken en in reepjes snijden.
  5. Bosjes maken en deze in een plakje rollen.
  6. Wegzetten tot gebruik.
  7. Van de wervels van de zeeduivel in , geparfumeerd met , wortel en een fumet trekken voor de saus.
  8. Bereiding saus:
  9. De knoflook uitpersen en in wat licht glazig laten worden.
  10. De pan van het vuur nemen en de erdoor roeren.
  11. De visfumet, crème fraîche en limoenblaadjes toevoegen, goed doorroeren en wat laten inkoken.
  12. Op smaak brengen met nampla en monteren met wat .
  13. Verwijder vlak voor het opdienen de limoenblaadjes.
  14. Wanneer je geen limoenblaadjes kunt krijgen, kun je een theelepel zeste van gebruiken als vervanger.
  15. Bereiding comté koekje:
  16. De comté zeer fijn raspen.
  17. De in een dun laagje in de gewenste vorm op bakpapier strooien.
  18. In een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 4 à 5 minuten bakken.
  19. Uit de oven nemen en tot gebruik wegzetten.
  20. De zeeduivel licht zouten en peperen.
  21. Bakken in geklaarde boter.
  22. Verdelen in 12 mootjes.
  23. Warm houden tot het moment van opdienen.
  24. Uitserveren:
  25. De borden voorverwarmen op 90°C.
  26. op temperatuur brengen.
  27. Chinese koolrolletjes 4 minuten bakken in wat boter.
  28. Midden op het bord een toef kreeftenrisotto scheppen.
  29. Hier tegenaan 3 mootjes zeeduivel en 3 roosjes om en om plaatsen.
  30. Er bovenop een rolletje leggen en een koekje van comté erin steken.
  31. Schep de kerriesaus er omheen.
  32. Geef er een glas droge witte wijn bij, zoals een Sauvignon Blanc of een Muscadet de Sèvre et Maine sur lie.
  33. Dit wordt echt smullen maar is tevens véél werk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
  • vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon, roomboter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • visbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • roomboter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
  • visbouillon en vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in ontbijtspek
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
202 kcal
10%808 kcal
Vetten
10 g.
15%40 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
8%4 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
3%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
6%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
1 mg.
0%4 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zeeduivel met kreeftenrisotto