Dikke lenden met ansjovissaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Besmeer het vlees rijkelijk met de en strooi er een klein beetje en heel veel overheen.
    Laat het vlees minstens 1 uur in deze marinade buiten de koeling liggen voor het bakken.
    Maak de knoflook schoon en pers deze fijn
    Snijd de ansjovisfilets in blokjes.
    Verwarm de in een stoofpan waar het vlees precies in past.
    Bak het vlees 4 minuten aan beide kanten op matig vuur en houd het vervolgens warm in een bedekte schaal.
    Voor een medium of goeddoorbakken biefstuk dan iets langer bakken.
    Verwijder de uit de pan en zet het vuur lager.
    Voeg de knoflook en ansjovis toe.
    Fruit het even aan en giet dan de azijn erbij.
    Voeg 3 eetlepels water toe wanneer de azijn (na ca. 1 minuut) is verdampt.
    Voeg, wanneer dit aan de kook is, in gedeelten de toe.
    Blijf constant roeren op laag vuur.
    Zet het vuur uit wanneer de saus smeuig is.
    Snijd het vlees in dikke plakken en verdeel het over 4 warme borden.
    Haal de overgebleven jus door een zeef en giet de helft vervolgens over het vlees.
    Zet de resterende saus in een kom apart op tafel.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
105 kcal
5%420 kcal
Vetten
18 g.
26%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dikke lenden met ansjovissaus