Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gammon eglazuurd met Brandy en cola


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe alle ingrediŽnten voor de hamschijf in een grote pan en voeg net genoeg water toe om de gammon te dekken. Breng aan de kook en vervolgens terug tot het een beetje suddert. Kook gedurende 20 minuten per 500 gram (voor een 2,5 kg stuk, 1 uur en 40 minuten), bijvullen met vloeistof zo nu en dan indien nodig. Zet het vuur uit en laat de gammon in de vloeistof volledig afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Giet de (Coca) cola in een pan, zet het op het vuur en laat stevig koken tot dat de zeepbellen van de vloeistof met de helft verminderd. Klop de mosterd, mosterdpoeder en de suiker. Zet het vuur hoog en kook dit snel voor twee minuten, of tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en roer het citroensap en cognac er ook door. Haal de gammon uit het kookvocht, dep droog en leg in een braadschaal. Voorzichtig pel je de schil er af (met behulp van een mes om het gemakkelijk er af te halen, indien nodig) en gooi deze weg. Gebruik de punt van een scherp mes, of een ambachtmes, score diepe diagonale lijnen in het vet, eerste weg, en dan de andere, tot een diamant patroon. Druk de kruidnagel in het midden van elke diamant. Giet het glazuur over de hamschijf en plaats in de hete oven. Bestrijk elke vijf minuten, scooping het glazuur uit de bodem van de pan en druppelde het over de de top van de gammon (het wordt dikker en minder naarmate de tijd verstrijkt). Roast totdat het glazuur donker is en plakkerig. Haal uit de oven en het laatste beetje glazuur op de bodem van de pan giet je ook nog over de hamschijf. Laat 10 minuten rusten voor het opdienen. Of volledig afkoelen en genieten van het koud.

Serveersuggesties

Heerlijk met een droog rood wijntje! En ook lekker met aardappels en groente

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gammon eglazuurd met brandy en cola recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven