Ingrediënten

+ -
print

Voor de gammon:

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de hamschijf in een grote pan en voeg net genoeg water toe om de gammon te dekken.
  2. Breng aan de kook en vervolgens terug tot het een beetje suddert.
  3. Kook gedurende 20 minuten per 500 gram (voor een 2,5 kg stuk, 1 uur en 40 minuten), bijvullen met vloeistof zo nu en dan indien nodig.
  4. Zet het vuur uit en laat de gammon in de vloeistof volledig afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  6. Giet de (Coca) in een pan, zet het op het vuur en laat stevig koken tot dat de zeepbellen van de vloeistof met de helft verminderd.
  7. Klop de mosterd, en de .
  8. Zet het vuur hoog en kook dit snel voor twee minuten, of tot de is opgelost.
  9. Haal van het vuur en roer het en cognac er ook door.
  10. Haal de gammon uit het kookvocht, dep droog en leg in een braadschaal.
  11. Voorzichtig pel je de schil er af (met behulp van een mes om het gemakkelijk er af te halen, indien nodig) en gooi deze weg.
  12. Gebruik de punt van een scherp mes, of een ambachtmes, score diepe diagonale lijnen in het vet, eerste weg, en dan de andere, tot een diamant patroon.
  13. Druk de kruidnagel in het midden van elke diamant.
  14. Giet het glazuur over de hamschijf en plaats in de hete oven.
  15. Bestrijk elke vijf minuten, scooping het glazuur uit de bodem van de pan en druppelde het over de de top van de gammon (het wordt dikker en minder naarmate de tijd verstrijkt).
  16. Roast totdat het glazuur donker is en plakkerig.
  17. Haal uit de oven en het laatste beetje glazuur op de bodem van de pan giet je ook nog over de hamschijf.
  18. Laat 10 minuten rusten voor het opdienen.
  19. Of volledig afkoelen en genieten van het koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • dijon mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier, dijon mosterd, suiker, brandy
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
23 kcal
1%92 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gammon eglazuurd met Brandy en cola