Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gosht (runderurry) recept
Gosht (runderurry) recept

Gosht (runderurry)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Verwijder het teveel aan vet en de zenen.
Doe het zout en de gemalen specerijen, behalve de garam masala, in een grote kom.
Meng met wat melk tot een pasta en schenk de rest van de melk geleidelijk erbij.
Roer de blokjes vlees erdoor tot alles gelijkmatig is gekruid.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4.5 minuten zacht in.
Schep het vlees met een schuimspaan uit de specerijenmelk en doe het over in de pan.
Roerbak het vlees snel op een matig vuur tot het aan alle kanten is dicht geschroeid.
Draai het vuur hoger, voeg de specerijenmelk toe en breng aan de kook.
Dek de pan af, temper het vuur en laat 1 -2 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is en de saus is gereduceerd.

Bestrooi vlak voor het serveren met garam masala en kook het vocht zo nodig in tot een dikke saus die alleen de blokjes vlees bedekt.

Doe de hete curry in een warme schaal en dien op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gosht (runderurry) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven