Maak de schoon en hak deze fijn.
Schil de en rasp deze fijn.
Maak de schoon en pers deze.
Ontvel de en snijd deze in stukken.
Snijd overtollig vet van het vlees.
Spoel het vlees af met koud water(2 deciliter) en snijd het in dobbelsteentjes.
Laat de stukjes vlees op keukenpapier drogen.
Verhit de olie(5 eetlepels) op half vuur, voeg de ui, gember en knoflook(3,5 tenen) toe en fruit tot de ui glazig is (± 5 minuten).
Zet het vuur laag, voeg de kurkuma(1 theelepel), komijn(2 theelepels), koriander(1 eetlepel) en chilipoeder(1 theelepel) toe en verwarm alles al roerend 2-3 minuten.
Voeg het vlees toe, zet het vuur op half en roerbak 5 minuten.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur op half en laat 15-20 minuten pruttelen tot het vocht is verdampt.
Schep het geheel goed en vaak om.
Roerbak het vlees op hoog vuur 2-3 minuten en bak het op half vuur nog 7-8 minuten.
Schep het geheel goed en vaak om.
De blokjes vlees zien er vrij droog uit en het vet drijft bovenop.
Laat een deel van het vet weglopen (er mogen geen specerijen verloren gaan).
Voeg het water(2 deciliter) en het zout(1.25 theelepels) toe, breng het aan de kook en let een deksel op de pan.
Laat het vlees 50-60 minuten sudderen tot het gaar is (voeg zo nodig water(2 deciliter) toe).
Tegen het eind van de kooktijd moet de ingekookte kruidige jus aan de stukjes vlees blijven hangen.
Voeg de stukjes tomaat en de hele groene chilipepers(4,5) toe en roerbak nog 3-4 minuten.
Voeg al roerend de garam masala(1 theelepel) en de helft van de korianderblaadjes(1 eetlepel) toe en neem de pan van het vuur.
Schep de bhoona gosht in een schotel en leg de plakjes tomaat langs de rand.
Strooi het restant van de gehakte korianderblaadjes(1 eetlepel) op de plakjes tomaat.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.