Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Iraakse Maaltijd recept
Iraakse Maaltijd recept

Iraakse Maaltijd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Gehakt rul bakken, ui erbij, kruiden met zout en pimentkorrels. Iets laten afkoelen. De groenten (gourgettes, aubergine, ui) in een pan en met olie aanbakken. Zout naar smaak erbij. Tomaten puree erbij en even meebakken. Water toevoegen. Laten koken. Van de granen een deeg maken (verhouding = 1 glas Burgul en 2 glazen Gries) is veel werk. Van deeg kleine lapjes maken en vullen met het gehakt. Deze balletjes in de soep doen. Alles is klaar als de balletjes boven komen drijven en veerbaar zijn. Vervanging van het Iraakse deeg kan ook zijn Wonton of loempiavellen. Ui en knoflook bakken en kruiden met zout en loempiakruiden. Laten afkoelen. De groenten bakkken in olie, iets water toevoegen en kruiden met zout en loempia kruiden. Laten sudderen tot aardappels gaar zijn. Toevoegen ui en knoflook mengsel. Filodeeg (voor gebruik bewaren in vochtige doek) eetlepel groenten op een lapje filodeeg. Oprollen en zijkanten invouwen. Besmeren met eiwit, zodat de rol dicht blijft. Olie verhitten en frituren tot een bruine kleur. In oven kan ook. Erbij serveren turks brood en chilisaus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit iraakse maaltijd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven