Kalfsstoofpot

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Stap 1:
  2. Snijd het kalfsvlees in stukken van 3 bij 3 cm.
  3. Snipper de en de .
  4. Verhit de in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 a 3 porties omscheppend rondom kleuren.
  5. Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat en peper.
  6. Laat de , de en de omscheppend glazig fruiten.
  7. Voeg de en de toe en laat goed roerend kort meebakken.
  8. Voeg de toe, breng roerend aan de kook en laat kort koken.
  9. Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed goed en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus.
  10. Draai het vuur laag en laat het met de deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven.
  11. Stap 2:
  12. Halveer intussen de en snijd de uitgelekte zongedroogde in reepjes.
  13. Trek de basilicumblaadjes in reepjes.
  14. Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees.
  15. Breng het stoofpotje op smaak met , peper en wat .
  16. Bestrooi de rest van de basilicum erover heen.
  17. Lekker met penne en een groene salade.
25
25
25

Variaties op Kalfsstoofpot

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalfsstoofpot
VariatieAantalGang
Kalfsstoofpot á la Bordelaise1Vlees
Kalfsstoofpotje1Stoofschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalfsstoofpot