Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Krokante kalfsoester recept
Krokante kalfsoester recept

Krokante kalfsoester


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 65 graden celsius. Hak het brood, de kaas en de amandelen fijn en maak het samen met de eidooier en 40 gram van de roomboter tot een fijna massa (kan in de keukenmachine). Zet het een half uur afgedekt in de koelkast om te stijven. Verhit de olijfolie met de rest van de roomboter in een koekenpan en bak de kalfsoesters op hoog vuur snel bruin, elke zijde 1 minuut. Leg ze op een vuurvast bord en plaats het een half uur in de voorverwarmde oven. Rol het broodmengsel uit tussen folie, zodat het niet plakt. Haal het vlees na een half uur uit de oven en bedek het vlees met het platgerolde broodmengsel. Zet intussen de oven op 200 graden celsius. Zet daarna het vlees met broodmengsel terug in de hete oven voor ongeveer 6 minuten, tot er een mooie goudbruine korst op het vlees zit. Serveren door het vlees 1 maal doormidden te snijden, zodat de mooie rose kleur aan de binnenkant zichtbaar is.

Serveersuggesties

Serveren met een zoetzure salsa van tomaten, olijven, knoflook, sjalotjes, citroensap en verse basilicum. Of serveren met een rode portsaus.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit krokante kalfsoester recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven