Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsfilet met vijgensaus recept
Lamsfilet met vijgensaus recept

Lamsfilet met vijgensaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes. Maak een marinade van de witte port, de ciderazijn en de tijm. Laat de vijgen hierin minimaal 4 uur wellen. Doe de lamsfond in een steelpannetje en reduceer op een matig vuur tot de helft. Voeg de vijgen met de marinade toe, breng opnieuw aan de kook en laat op een matig vuurtje ca. 8 minuten doorkoken. Snipper het sjalotje fijn. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje. Zet het vuur laag, bestrooi met de bloem en roer de klontjes eruit. Voeg onder voortdurend roeren, druppelsgewijs de marinade toe zodat een mooi glad papje ontstaat. Roer als laatste de stukjes vijgen erdoor. Voeg de honing toe en breng op smaak met peper en zout. Deksel op de pan en op een laag vuurtje nog 5 minuutjes laten garen. Bestrooi de lamsfilets licht met zout en peper. Verhit de boter in een pan en schroei de filets snel dicht aan beide zijden. Bak ze nog even door, ca. 1 minuut per zijde, zodat ze van binnen rosť blijven. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Blus het braadvocht met een half kopje water. Roer al het aanbaksel goed los en voeg het braadvocht toe aan de saus. Wanneer de saus te dun is nog even laten inkoken. Wanneer de saus te dik is nog wat lamsfond toevoegen. Leg de lamsfilets op 6 voorverwarmde borden. Bedruip ze met de saus. Geef er risotto bij en appelcompote met gember en rozijnen (zie recept). Serveer er een glas lichte rode wijn bij zoals een mooie Bourgogne.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsfilet met vijgensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven