Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Leverpastei recept
Leverpastei recept

Leverpastei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdoe het vlees en lever van ongerechtigheden zoals bot en pees. Snijd het vlees in stukken. Snipper de uien fijn en draai alles door de vleesmolen. Draai als laatste de sneetjes brood door de molen. Klop het ei los in een kom. Voeg de wijn, cognac en citroensap toe. Voeg alles toe aan het vlees inclusief de kruiderij en meng het goed door. Kneed het desnoods stevig met je blote handen. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in. Doe de vleesbrij erin. Dek hem af met aluminiumfolie en zet nog een nacht weg in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de afgedekte schaal in een grotere braadslee, die met heet water is gevuld. Plaats het geheel in de oven en laat zo au bain Marie 1,5 uur garen. Neem de paté uit de oven en laat hem onder druk afkoelen. Ben je in het bezit van een echte patévorm, dan is daar een passende deksel bij aanwezig. Anders zaag je zelf een passend plankje. Vet dat in met wat boter. Leg het op de paté en verzwaar het met wat dan ook. Laat zo minstens ’n dag in de koelkast rusten voordat je de paté gaat aansnijden.

Serveersuggesties

Traditioneel werd voor deze pastei het restvlees van de slacht gebruikt. Als dat niet te krijgen is, gebruik ik poelet, hals- en schouderkarbonade en/of gehakt. I.p.v. varkenslever kun je ook kippenlevertjes, kalfslever, runderlever of een combinatie van deze gebruiken. Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder. Haar vader noemde dit “tierlamswaaj”.

Allergenen Informatie

Voor dit leverpastei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven