Leverpastei

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Ontdoe het vlees en lever van ongerechtigheden zoals bot en pees.
  2. Snijd het vlees in stukken.
  3. Snipper de fijn en draai alles door de vleesmolen.
  4. Draai als laatste de sneetjes door de molen.
  5. Klop het los in een kom.
  6. Voeg de , en toe.
  7. Voeg alles toe aan het vlees inclusief de kruiderij en meng het goed door.
  8. Kneed het desnoods stevig met je blote handen.
  9. Breng op smaak met en .
  10. Vet een ovenschaal in.
  11. Doe de vleesbrij erin.
  12. Dek hem af met aluminiumfolie en zet nog een nacht weg in de koelkast.
  13. Verwarm de oven voor op 175°C.
  14. Zet de afgedekte schaal in een grotere braadslee, die met heet water is gevuld.
  15. Plaats het geheel in de oven en laat zo au bain Marie 1,5 uur garen.
  16. Neem de paté uit de oven en laat hem onder druk afkoelen.
  17. Ben je in het bezit van een echte patévorm, dan is daar een passende deksel bij aanwezig.
  18. Anders zaag je zelf een passend plankje.
  19. Vet dat in met wat boter.
  20. Leg het op de paté en verzwaar het met wat dan ook.
  21. Laat zo minstens ’n dag in de koelkast rusten voordat je de paté gaat aansnijden.
25
25
25

Variaties op Leverpastei

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Leverpastei
VariatieAantalGang
Leverpastei met bruschetta1Hapjes
Stokbrood leverpastei-ui1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • brood en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
236 kcal
11%1888 kcal
Vetten
13 g.
19%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Leverpastei