Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pork badun (Varkenscurry) recept
Pork badun (Varkenscurry) recept

Pork badun (Varkenscurry)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het varkensvlees in grote stukken.
Verhit de olie in een grote pan en bak de kerriebladeren en fenegriekzaden tot zij bruin beginnen te worden.
Voeg dan de ui en knoflook toe en bak op een laag vuur tot de ui zacht en goudgeel is.
Voeg de gember, kerriepoeder, chilipoeder, zout, azijn en het varkensvlees toe.
Bak op een hoog vuur onder goed roeren tot het vlees goed bedekt is met het kruidenmengsel.
Knijp de tamarindepulp uit in een kop heet water, pers het door een zeef en verwijder de zaden. Voeg het tamarinde-extract, het pijpje kaneel en de kardemompeulen aan de pan toe, plaats een deksel op de pan en kook boven een laag vuur tot het vlees gaar is ( 1 uur).
Voeg de kokosmelk toe en kook 10 minuten langer, zonder deksel.
Schenk de jus in een andere pan en braad het vlees in zijn eigen vet (voeg, als het vlees niet vet genoeg is, 1 eetlepel ghee of olie toe).
Voeg, als het vlees mooi bruin is, de jus weer toe en verhit de jus zonder deksel, tot dies heet en dik geworden is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pork badun (varkenscurry) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven