Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Runderhaas in deegkorst recept
Runderhaas in deegkorst recept

Runderhaas in deegkorst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan. Voeg, als de boter bruist, het rundvlees toe en bak dit op half hoog vuur 10 minuten. Draai de biefstuk om zodat hij aan alle kanten dichtschroeit en bruin kleurt. Neem vervolgens de pan van het vuur en zet die apart om volledig af te koelen. Smelt de resterende boter in een koekenpan en bak de uien 5 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg dan de champignons toe en bak deze al roerend tot het vocht verdampt is. Breng het mengsel op smaak met zwarte peper en nootmuskaat. Roer er de peterselie door en laat afkoelen. Rol het grootste gedeelte van het deeg uit tot 10 cm langer is dan het vlees en breed genoeg is om het vlees in te vouwen. Spreid de helft van het champignonmengsel uit over het midden van het deeg en leg de runderhaas erbovenop. Spreid het resterende champignonmengsel uit over de bovenkant van het vlees. Snijd de hoeken van het deeg. Bestrijk dan de randen van het deeg met ei. Vouw het deeg om het vlees alsof het een pakketje moet worden en stop de uiteinden in. Leg het in deeg verpakte vlees met de naad naar beneden op een licht ingevette bakplaat en zet het 10 minuten in de diepvries. Verwarm de oven voor op 220 graden C. Rol het resterende deeg uit tot 10 x 30 cm en snijd er repen van 1 cm breed. Haal het rundvlees uit de vriezer en bestrijk het deeg aan alle kanten met ei. Schik 5 repen diagonaal over het deegpakket en de andere repen diagonaal in de andere richting. Bestrijk de uiteinden met ei, bak het pakketje 30 minuten in de oven. Leg het pakketje op een verwarmde schaal en laat het op een warme plaats 10 minuten rusten. Maak ondertussen de saus. Schenk daarvoor de wijn in een kleine steelpan en laat dit op matig vuur voor de helft inkoken. Voeg dan de tijm, peterselie en zwarte peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur en klop er in en vlot tempo de boter door klontje voor klontje. Let erop dat de boter gesmolten is voordat je een nieuw klontje boter toevoegt. Roer tot slot de aangemaakte maizena al roerend er door en laat binden tot een dikke saus. Serveer de gesneden plakken biefstuk en geef de saus erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit runderhaas in deegkorst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven