Runderhaas in deegkorst

Ingrediënten

+ -
print

Voor de rode wijnsaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smelt de helft van de in een grote koekenpan.
  2. Voeg, als de bruist, het rundvlees toe en bak dit op half hoog vuur 10 minuten.
  3. Draai de om zodat hij aan alle kanten dichtschroeit en bruin kleurt.
  4. Neem vervolgens de pan van het vuur en zet die apart om volledig af te koelen.
  5. Smelt de resterende in een koekenpan en bak de uien 5 minuten of tot ze zacht zijn.
  6. Voeg dan de toe en bak deze al roerend tot het vocht verdampt is.
  7. Breng het mengsel op smaak met zwarte en .
  8. Roer er de door en laat afkoelen.
  9. Rol het grootste gedeelte van het deeg uit tot 10 cm langer is dan het vlees en breed genoeg is om het vlees in te vouwen.
  10. Spreid de helft van het champignonmengsel uit over het midden van het deeg en leg de runderhaas erbovenop.
  11. Spreid het resterende champignonmengsel uit over de bovenkant van het vlees.
  12. Snijd de hoeken van het deeg.
  13. Bestrijk dan de randen van het deeg met .
  14. Vouw het deeg om het vlees alsof het een pakketje moet worden en stop de uiteinden in.
  15. Leg het in deeg verpakte vlees met de naad naar beneden op een licht ingevette bakplaat en zet het 10 minuten in de diepvries.
  16. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  17. Rol het resterende deeg uit tot 10 x 30 cm en snijd er repen van 1 cm breed.
  18. Haal het rundvlees uit de vriezer en bestrijk het deeg aan alle kanten met .
  19. Schik 5 repen diagonaal over het deegpakket en de andere repen diagonaal in de andere richting.
  20. Bestrijk de uiteinden met , bak het pakketje 30 minuten in de oven.
  21. Leg het pakketje op een verwarmde schaal en laat het op een warme plaats 10 minuten rusten.
  22. Maak ondertussen de saus.
  23. Schenk daarvoor de in een kleine steelpan en laat dit op matig vuur voor de helft inkoken.
  24. Voeg dan de , en zwarte naar smaak toe.
  25. Neem de pan van het vuur en klop er in en vlot tempo de door klontje voor klontje.
  26. Let erop dat de gesmolten is voordat je een nieuw klontje toevoegt.
  27. Roer tot slot de aangemaakte al roerend er door en laat binden tot een dikke saus.
  28. Serveer de gesneden plakken en geef de saus erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, bladerdeeg, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
446 kcal
22%2676 kcal
Vetten
41 g.
58%246 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%210 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Runderhaas in deegkorst