Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vleeschotel variant recept
Vleeschotel variant recept

Vleeschotel variant


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en snijd ze grof. Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Bak de bacon in een droge pan knapperig en haal uit de pan.



Dep de ribkarbonades droog en bak ze in het bakvet aan beide kanten kort aan. Bestrooi met zout en peper, neem ze uit de pan en leg ze in een ovenvaste schaal met deksel.



Verhit de olie in het bakvet. Roerbak de uien en het gehakt en breng op smaak met zout en peper. Neem uit de pan en verdeel ze met de bacon over de ribkarbonades.



Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. Breng de tomaten inclusief saus in het hete bakvet aan de kook en maak de tomaten wat kleiner. Breng de saus op smaak met tijm en peper en laat het geheel 5 minuten inkoken op laag vuur. Giet de saus over het vlees en strooi de geraspte kaas erover



Giet de slagroom erover en dek de schaal af.



Smoor de ovenschotel ca 1 en 30 minuten in de oven. Neem na 1 uur het deksel van de pan en bak verder tot het korstje goudbruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vleeschotel variant recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vleeschotel variant heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ziet er lekker uit! Maar heb wel een vraagje, worden ribkarbonade's niet gortdroog?? ik zou zelf voor schouderkarbonade kiezen. Daarmee ga ik het gerecht zeker snel maken. Groetjes Helen
    Helen gaf dit recept op 22 november 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven