Zure karbonade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Alle ingredieënten, behalve de blaadjes, in een pan aan de kook brengen.
  2. Plus minus 25 minuten zachtjes laten koken.
  3. Karbonades eruit nemen en bewaren in een schaal of pan.
  4. Intussen de weken in en goed uitknijpen.
  5. De helft of 2/3 van de verwijderen uit de pan.
  6. De uitgeknepen nu toevoegen aan het nog hete kookvocht en roeren tot alle opgelost is.
  7. Dan het kookvocht over de karbonades gieten en deze in de koelkast laten afkoelen, tenminste 24 uur.
  8. Lekker om mee te nemen in de picknick mand.
  9. Eet smakelijk
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Zure karbonade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Heerlijk die Karbonade in het zuur. Heb 15 jaar in Twente gewoon maar dit is wel een van de dingen die het leukst was daar hmmmm. Zo heb je nog veel meer dingen leverworst in het zuur, gehaktballen.
Bollegerrit 23 juli 2013
Wrijf de karbonade eens in met kruidnagelpoeder, krijg je een heerlijke aparte smaak van.
Jonny 10 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5696 kcal
284%5696 kcal
Vetten
40 g.
57%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1048 g.
403%1048 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zure karbonade