Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebek Panggang Pedis (geroosterde pittige eend) recept
Bebek Panggang Pedis (geroosterde pittige eend) recept

Bebek Panggang Pedis (geroosterde pittige eend)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de eend met een scherp mes aan alle kanten diep in.
Maak het sjalotje schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Voeg alle ingrediënten voor de boemboe in de vijzel en wrijf dit tot een homogene kruidenmassa.
Wrijf de eend volledig in met deze kruidenmassa.
Let daarbij op dat de kruidenpasta ook in de insnijdingen van de eend komen.
Laat de gekruide eend een 4 tot 6 uur staan op een koele plaats, maar niet in de koelkast!
Waardoor de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.
Verwarm de oven op 175 °C, leg de eend op een rooster in de oven.
Rooster de eend gaar (kerntemperatuur 60 tot 65°C op het dikste stuk van de borst).
Draai de eend regelmatig om zodat hij rondom verwarmd wordt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebek panggang pedis (geroosterde pittige eend) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven