Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hazenrug in sinaasappelroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boter bruin laten worden
Hazenruggen rondom bruin bakken
Groenten en kruiden behalve laurier heel klein snijden
(als je een heel gladde saus wil, kan je het wat grover doen en dan later de jus zeven)
Spekjes mee laten bakken
Groenten en kruiden daarna even mee laten bakken
Zout/ Versgemalen peper erbij
Wijn en warme bouillon erbij, doorroeren en alles ongeveer 30 minuten laten stoven
Hazenruggen uit de pan nemen en warm houden
(Eventueel de saus zeven)
Sinaasappelrasp bijvoegen
Bloem aanlengen met scheutje room en al roerend toevoegen aan de jus. 5 minuten doorkoken
Sinaasappelsap vermengen met de bessengelei door de gebonden saus roeren en de rest van de room erbij doen.
Doorwarmen (NIET MEER KOKEN ANDERS GAAT HET SCHIFTEN)

Serveersuggesties

Snij de filets van de ruggen leg ze op de borden op een bedje van tagliatelle Leg plakken sinaasappel op de borden garneer deze met een lepeltje bessengelei en een toefje peterselie Doe wat van de sinaasappelroom erbij. Doe de rest van de saus in een sauskommetje en serveer Suggestie: Hazenrugfilets nemen en rosť bakken (als de saus klaar is) verder volgens recept.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hazenrug in sinaasappelroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven