Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en hak deze in stukjes.
    Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maal de grof.
    Meng alle ingrediënten voor de marinade tot een mooie kruidenmassa.
    De hazenrugstukken in de marinade leggen.
    Het geheel afdekken en minstens een dag laten liggen.
    Draai het vlees regelmatig door de marinade.
    Daarna de hazenrug uit laten lekken en de marinade opvangen.
    Bestrooi de hazenrug met en wentel ze stevig door .
    Verhit de boter in een diepe braadpan en schroei het vlees aan alle kanten bruin.
    Draai het vuur laag en voeg de marinade toe.
    Als het nodig is nog een beetje tot het vlees net onder staat.
    Verkruimel de in de pan.
    Sluit deze en laat de hazenrug lekker gaar sudderen, dit duurt een klein uurtje.
    Neem het vlees uit de pan.
    Voeg de aan de jus toe en laat die tot de helft inkoken.
    Hierdoor ontstaat een mooie volle saus.
    Leg de hazenrug in een diepe vleesschaal en giet de saus er overheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon en olie
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • roomboter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Klassiek gebraden hazenrug met roomsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik hoop dat het je inspireert tot het maken van leuke en lekkere dingen En dat je maar vaak dit soort gerechten mag maken
jaccor 15 februari 2014
Een lekker recept
Rolislagers 8 februari 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
335 kcal
16%1340 kcal
Vetten
32 g.
45%128 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassiek gebraden hazenrug met roomsaus