Gebraden eend met rode kool
- Herkomst Hongarije
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- De eend goed wassen en afdrogen.
De appels wassen, de klokhuizen verwijderen en in vier gelijke stukken snijden.
De binnenkant van de eend goed insmeren met het zout.
De stukjes appel en de gehele ui in de buikholte doen.
De overgebleven stukjes appel bewaren.
Het vel van de eend met een scherp mes inkerven tot aan het vlees en met het zout en de knoflook insmeren.
Nu de eend op zijn rug op de braadslede leggen.
De overgebleven appelstukjes, de overgebleven knoflook en de kruidnagels naast de eend leggen op de braadslede.
Twee deciliter water toevoegen op de braadslede.
Het geheel bedekken met aluminiumfolie en in de oven plaatsen.
Braad het geheel in de elektro oven gedurende 60 minuten op 180 graden C.
Dan de eend uitnemen, de folie verwijderen en de eend in 4 stukjes snijden.
De gekookte aardappelen ernaast leggen en het geheel weer in de oven plaatsen.
Als het vlees mooi bruin en knapperig is geworden, dan zijn de aardappelen ook gaar.
Rode kool:
De kleingesneden ui in de olie goudbruin bakken en de rode kool toevoegen.
De zout en de azijn erbij doen en het geheel 10 minuten laten stomen. (sudderen met de deksel op de pan).
Tot slot met de suiker, de kaneel en de kruidnagels mengen en nog 5 minuten zonder deksel laten pruttelen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hazenrugfilet in bladerdeeg met rode kool41u
-
Recept
Hertenbiefstuk met rode kool en bosbessen43u
-
Recept
Gebraden hertenbiefstuk435m
-
Recept
Bebek Goreng Lada Hitam (gefrituurde eend in pepersausje)41u5m
-
Recept
Gekonfijte eend met paddenstoelen44u
-
Recept
Stoofpotje van wilde eend42u45m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, suiker, suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 195 kcal | 9% | 780 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |