Reebiefstukjes met wildsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden kan dag van tevoren:
    Breng wijn, port en fond aan de kook en laat op hoog vuur 20 minuten inkoken tot 1,5 deciliter.
    Roer de slagroom erdoor.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Laat afkoelen.
    Halveer het spek in de lengte en wikkel rond elk biefstukje 2 plakjes spek om de rand.
    Bind het geheel bij elkaar met keukengaren.
    Zet biefstuk en saus tot gebruik in de koelkast.

    Bereiden:
    Laat de biefstuk 30 minuten op kamertemperatuur komen.
    Verwarm de oven voor op 175°C.
    Verwarm 4 borden voor.
    Snijd 20 gram boter in kleine blokjes en zet in de koelkast.
    Verhit de rest van de boter in de koekenpan en laat goed heet worden.
    Bak de biefstukjes 1 minuut en keer halverwege.
    Haal uit de pan en bestrooi met zout en peper.
    Doe in de schaal en zet 5 minuten in de oven.
    Schenk een ¾ deel van het bakvet uit de pan en roer de saus door het bakvet.
    Roer alle aanbaksels los en laat 2 minuten op hoog vuur inkoken.
    Schep de klontjes boter erdoor en laat de saus niet meer koken.
    Verdeel de saus over de borden en leg op elk bord in de saus 2 biefstukjes en garneer met een toefje peterselie.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
62 kcal
3%248 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Reebiefstukjes met wildsaus