

Zomerse gazpacho
- Spanje
- Hoofdgerechten
- 4 portie(s)
- 5 minuten
- 10 minuten
- helma1
Ingrediënten
- 8 sneetjes boerenbruin brood
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- olijfolie om in te bakken
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 tomaten
- 2 rode paprika's
- 1 komkommer
- 2 theelepel cayennepeper
- 200 milliliter tomatensap
- 2 eetlepel rode wijnazijn
- 1 bos basilicum
- olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Verdeel de plakken brood over een met bakpapier belegde bakplaat. Besprenkel met de Parmezaanse kaas en besprenkel met olijfolie.
Bak de sneetjes brood in de oven in circa 8 minuten krokant.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook grof.
Snijd de tomaten en komkommer in grove blokjes.
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes. Pureer in een hoge kom de ui, knoflook, tomaten, paprika’s, komkommer, cayennepeper, tomatensap, rode wijnazijn en de helft van de basilicum met een staafmixer tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
Meer Recepten
- Vegetarische groene gazpacho soep4 porties
10 minuten
-Ellen- - Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus4 porties
4 uur
kittigstekitty - Zomerse sandwich4 porties
15 minuten
helma1
Allergenen Informatie
Voor dit zomerse gazpacho recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Zomerse gazpacho