Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus recept
Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus recept

Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de spare-ribs een nachtje in een marinade van ketjap, witte uien, blaadje laurier (later meekoken)verse zwart gemalen peper, zout en een flinke hoeveelheid kerriepoeder. Dek de spare-ribs af met zilverfolie (glimmende kant naar buiten).
Maak in een grote (mossel)pan water tot zeker de helft gevuld aan de kook de volgende dag. Houd wat van het vocht van de marinade achter.
Voeg alle ingredienten extra toe die ook in de marinade aanwezig zijn.
Op een rijtje; flink veel kerriepoeder,gemalen zwarte peper en zout,theelepeltje Sambal Oelek,de stukken gemarineerde witte uien,het blaadje laurier, de grote helft van de halve fles ketjap manis. Voeg extra toe; stukken rode en gele paprika,een flinke scheut Medium Dry Sherry,dan de thijm en de rozemarijn,de steranijs. laat het vlees in de de pan met de marinade een twintig minuten doorkoken tegen de kook aan.
Verwarm een oven 5 min. voor op de hoogste grill-stand en leg het gekookte en gemarineerde vlees op zilver folie met ietwat opzij gehouden marinade over het vlees gesprenkeld in de gloeiendhete oven,Laat de oven zijn werk doen met het af en toe helemaal keren van het vlees en het overscheppen van de marinade totdat het vlees donkerbruin (van de ketjap marinade) en gaar gebakken is .

De saus;
Meng ananasjam met sweetchilisaus en verwarm dit in een steelpannetje op,evenredig jam en chilisaus.
laat maar even heet worden maar niet koken, direkt opdienen met de spare-ribs in een schaaltje met een lepeltje.


Tips:
Om van dit geheel een klein feestje te maken.
Drink een rondborstige ietwat zoete rode wijn ernaast.
Serveer het vlees op een groot plat bord.
Een mandje met brood met kruidenboter.
Maak gebakken aardappelfrites met schil gebakken en gezouten,
Vul aan met een bakje met uw favoriete (halva-)mayonaise.
Maar een frisse salade met rucola en rode mini kerstomaatjes met een heldere dressing met tuinkruiden.
Voeg aan het grote bord geen groenten toe maar verschillende soorten fruit zoals; druiven blauwe en witte, kiwi in schijfjes,appelstukjes,
stukjes peer, papaya schijfjes en dergelijke naar uw eigen smaak uiteraard.
En verder de warme ananas chili saus.
Nou, laat de zomer maar komen.
Je kunt dit recept natuurlijk in veelfout maken maar ook als romantisch etentje met z'n tweetjes.

Serveersuggesties

en serveer de warme ananaschilisaus in een schaaltje ernaasterbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
    Jaccor gaf dit recept op 17 juni 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven