Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Leg de spare-ribs een nachtje in een marinade van , witte , blaadje (later meekoken)verse zwart gemalen , en een flinke hoeveelheid .
  2. Dek de spare-ribs af met zilverfolie (glimmende kant naar buiten).
    Maak in een grote (mossel)pan tot zeker de helft gevuld aan de kook de volgende dag.
  3. Houd wat van het vocht van de marinade achter.
    Voeg alle ingredienten extra toe die ook in de marinade aanwezig zijn.
    Op een rijtje; flink veel ,gemalen zwarte en ,theelepeltje ,de stukken gemarineerde witte ,het blaadje , de grote helft van de halve fles manis.
  4. Voeg extra toe; stukken rode en gele ,een flinke scheut Medium Dry ,dan de thijm en de ,de steranijs.
  5. laat het vlees in de de pan met de marinade een twintig minuten doorkoken tegen de kook aan.
    Verwarm een oven 5 min.
  6. voor op de hoogste grill-stand en leg het gekookte en gemarineerde vlees op zilver folie met ietwat opzij gehouden marinade over het vlees gesprenkeld in de gloeiendhete oven,Laat de oven zijn werk doen met het af en toe helemaal keren van het vlees en het overscheppen van de marinade totdat het vlees donkerbruin (van de ketjap marinade) en gaar gebakken is .

    De saus;
    Meng ananasjam met sweetchilisaus en verwarm dit in een steelpannetje op,evenredig jam en chilisaus.
    laat maar even heet worden maar niet koken, direkt opdienen met de spare-ribs in een schaaltje met een lepeltje.


    Tips:
    Om van dit geheel een klein feestje te maken.
    Drink een rondborstige ietwat zoete rode wijn ernaast.
    Serveer het vlees op een groot plat bord.
    Een mandje met brood met kruidenboter.
    Maak gebakken aardappelfrites met schil gebakken en gezouten,
    Vul aan met een bakje met uw favoriete (halva-)mayonaise.
    Maar een frisse salade met rucola en rode mini kerstomaatjes met een heldere dressing met tuinkruiden.
    Voeg aan het grote bord geen groenten toe maar verschillende soorten fruit zoals; druiven blauwe en witte, kiwi in schijfjes,appelstukjes,
    stukjes peer, papaya schijfjes en dergelijke naar uw eigen smaak uiteraard.
    En verder de warme ananas chili saus.
    Nou, laat de zomer maar komen.
    Je kunt dit recept natuurlijk in veelfout maken maar ook als romantisch etentje met z'n tweetjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap
  • ketjap en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Misschien is het verstandig om de hoeveelheden precies te vermelden. Denk aan je de meng verhouding. Hiermee maak je het makkelijker voor de minder ervaren koks onder ons.
jaccor 17 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
43 kcal
2%172 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zomerse spare-ribs met ananas-chilisaus