Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bessenjam recept
Bessenjam recept

Bessenjam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Als de bessen uit eigen tuin komen:
Plukken en ritsen, schoonmaken en wassen.
De bessen opzetten met de blaadjes munt, de geleisuiker, de appel en het water.
Aan de kook brengen en laten koken tot de appel zacht is. Op de verpakking van de geleisuiker staat een minuut, maar dan is de appel nog niet zacht en vindt je stukjes appel in de jam.
De blaadjes munt uit de jam vissen en de jam fijnmaken met de staafmixer. Je kunt dit ook achterwege laten, maar dan heb je geen jam, maar confiture.
Nog even checken op een koud bord. Als daar een druppel jam op blijft hangen jam is hij klaar.

Overgieten in potjes, deksel er op, en potjes op z'n kop voor 5 minuten.

Serveersuggesties

Uiteraard lekker op brood, maar ook in de yoghurt met meusli.

Allergenen Informatie

Voor dit bessenjam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven