Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Perziken-tomatenchutney recept
Perziken-tomatenchutney recept

Perziken-tomatenchutney


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Grote pan water aan de kook brengen en de perziken hierin leggen, ongeveer 50 tot 60 seconden. Direkt daarna overdoen in een vergiet en met koud water afspoelen. De perziken laten zich dan gemakkelijk ontvellen. Daarna in stukjes snijden. Tomaten ca. 35 seconden in kokend water leggen (vooraf even inkruisen), overdoen in vergiet, afspoelen met koud water, ontvellen en in stukjes snijden. Perziken en tomaten in een grote pan met dikke bodem (gietijzeren pan is heel goed) met de suiker, de sjalot, rode ui, kerrie, kruidnagel, laurier, pijpkaneel, zout, azijn en en de appelstukjes. Het geheel met een houten lepel omroeren en al roerend aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en de chutney zonder deksel op de pan zachtjes laten koken en indikken tot een stevige massa. Geregeld roeren. Dit inkoken kan wel een (klein) uurtje duren. Voor extra smaak kook ik enkele perzikpitten mee. Het lekkerste is als je ze kapotgeslagen krijgt en de kern meekookt, (zijn moeilijk te kraken). De chutney in schoongemaakte, nog warme potten scheppen. Afsluiten met een stukje natgemaakt cellofaan De schroefdeksel dichtdraaien en de pot omgekeerd op een schone theedoek vacum laten trekken in ca. 15 minuten. Deze hoeveelheid levert een hoeveelheid op voldoende voor 6 7 potten van 450 gram (of meer potjes van kleiner formaat uiteraard, is aan te raden).

Serveersuggesties

Door het jaar heen spaar ik lege jampotten en kruidenpotten van de Turkse winkel (zijn wat groter). Deze kook ik uit in de vaatwasmachine (uitkoken in kokend sodawater kan ook). De chutney is heel lang houdbaar, minstens 1 jaar (eerdere versies heb ik allemaal opgemaakt, nog wel tot 2 jaar na het bereiden). Smaakt heerlijk bij rijstgerechten, lamsvlees, kip, ook heerlijk als broodbeleg bij bijvoorbeeld kaas.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit perziken-tomatenchutney recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Perziken-tomatenchutney heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Dank je wel, voor dit recept, ik heb er een aantal eigen kruiden en touches aan gegeven, maar de aanzet en de basis daar ben ik heel blij mee, wil je proeven? Beoordeling als je je daar wil aan blo... Lees reactie
  Bezoeker gaf dit recept op 14 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven