Perziken-tomatenchutney

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Grote pan water aan de kook brengen en de hierin leggen, ongeveer 50 tot 60 seconden.
  2. Direkt daarna overdoen in een vergiet en met koud water afspoelen.
  3. De laten zich dan gemakkelijk ontvellen.
  4. Daarna in stukjes snijden.
  5. Tomaten ca. 35 seconden in kokend water leggen (vooraf even inkruisen), overdoen in vergiet, afspoelen met koud water, ontvellen en in stukjes snijden.
  6. en tomaten in een grote pan met dikke bodem (gietijzeren pan is heel goed) met de suiker, de sjalot, rode , kerrie, kruidnagel, laurier, , , azijn en en de appelstukjes.
  7. Het geheel met een houten lepel omroeren en al roerend aan de kook brengen.
  8. Het vuur laag zetten en de chutney zonder deksel op de pan zachtjes laten koken en indikken tot een stevige massa.
  9. Geregeld roeren.
  10. Dit inkoken kan wel een (klein) uurtje duren.
  11. Voor extra smaak kook ik enkele perzikpitten mee.
  12. Het lekkerste is als je ze kapotgeslagen krijgt en de kern meekookt, (zijn moeilijk te kraken).
  13. De chutney in schoongemaakte, nog warme potten scheppen.
  14. Afsluiten met een stukje natgemaakt cellofaan De schroefdeksel dichtdraaien en de pot omgekeerd op een schone theedoek vacuüm laten trekken in ca. 15 minuten.
  15. Deze hoeveelheid levert een hoeveelheid op voldoende voor 6 á 7 potten van 450 gram (of meer potjes van kleiner formaat uiteraard, is aan te raden).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Perziken-tomatenchutney heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Dank je wel, voor dit recept, ik heb er een aantal eigen kruiden en touches aan gegeven, maar de aanzet en de basis daar ben ik heel blij mee, wil je proeven? Beoordeling als je je daar wil aan blo... Lees reactie
14 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2551 kcal
127%2551 kcal
Vetten
12 g.
17%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
606 g.
233%606 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perziken-tomatenchutney