Perziken-tomatenchutney
- Herkomst India
- Categorie Jam en marmelade
- Bereiden
- Kookboek van meinweg
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Grote pan water aan de kook brengen en de hierin leggen, ongeveer 50 tot 60 seconden.
- Direkt daarna overdoen in een vergiet en met koud water afspoelen.
- De laten zich dan gemakkelijk ontvellen.
- Daarna in stukjes snijden.
- Tomaten ca. 35 seconden in kokend water leggen (vooraf even inkruisen), overdoen in vergiet, afspoelen met koud water, ontvellen en in stukjes snijden.
- en tomaten in een grote pan met dikke bodem (gietijzeren pan is heel goed) met de suiker, de sjalot, rode , kerrie, kruidnagel, laurier, , , azijn en en de appelstukjes.
- Het geheel met een houten lepel omroeren en al roerend aan de kook brengen.
- Het vuur laag zetten en de chutney zonder deksel op de pan zachtjes laten koken en indikken tot een stevige massa.
- Geregeld roeren.
- Dit inkoken kan wel een (klein) uurtje duren.
- Voor extra smaak kook ik enkele perzikpitten mee.
- Het lekkerste is als je ze kapotgeslagen krijgt en de kern meekookt, (zijn moeilijk te kraken).
- De chutney in schoongemaakte, nog warme potten scheppen.
- Afsluiten met een stukje natgemaakt cellofaan De schroefdeksel dichtdraaien en de pot omgekeerd op een schone theedoek vacuüm laten trekken in ca. 15 minuten.
- Deze hoeveelheid levert een hoeveelheid op voldoende voor 6 á 7 potten van 450 gram (of meer potjes van kleiner formaat uiteraard, is aan te raden).
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Perziken-tomatenchutney heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2551 kcal | 127% | 2551 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 606 g. | 233% | 606 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |